ITV MediaCityUK Salford, UK

With a move to MediaCityUK imminent, ITV seized the opportunity to enhance the staff experience, co-locating disparate departments under one roof, promoting collaborative working and bringing to life the freshly launched ITV brand, values and culture. ITV’s challenge to ID:SR was to create a workspace that would bring out the best in its people, embracing ‘One ITV’.

ID:SR’s design has created a unique media-focussed workplace for ITV’s 500 staff across three floors. The broadcaster’s new state-of-the-art live studio overlooking the piazza, is a central feature. The workspace environment skilfully reflects ITV’s desire for a decidedly ‘non-corporate’ home for its staff, with a variety of amenities such as a deli-style café, sunken collaboration areas and a host of high-tech post-production suites. Exposed ceilings and lighting rigs, movable theatre-style curtains, bare wood and stage-style fittings all give the real feeling of being in a production centre. The scheme is all about ITV’s people and the wonderful programmes they make.

Client
  • ITV
Size
6,000 m2
Completion
2013
Awards
  • Manchester Society of Architects - Winner
  • Builder & Engineer Awards - Shortlisted

Images

Map

Related Projects

Nearby Projects