Hounslow Civic Centre Middlesex, UK

Sheppard Robson, working with Linkcity, won the project in competition in 2015 that would reposition the Hounslow's Council HQ to a site next to the borough’s main high street. This was an opportunity to not only make a significant addition to the townscape but also to create a beacon that announced the arrival of improved, environmentally efficient public amenities, with the centre’s civic function clear both to people using the building and passers-by.

A clear primary navigation was key to stitching together the building’s public-facing services with the office and ceremonial spaces. The staircase – bold and sculptural – was designed as a ribbon that flows up the centre of the building, with the underside lined in a prominent magenta colour to emphasise the route through the building.The faceted form of the stairs – a nod to the building’s façade – is an example of the interior and architecture teams working in tandem to create a consistent language inside and out. Further drama and vertical expression is created through a linear light installation that hangs in the atrium’s void.

Client
Size
16,000 m2
Completion
2019
Tags

Images

Map

Related Projects

Nearby Projects