Imperial College London - Institute of Biomedical Engineering, Bessemer Building, SW7 London, UK

The Bessemer Building project involved a complete strip back to its original structure, an overhaul of its existing services and a complete fit-out throughout. The original front façade was replaced with storey-height glazed cladding, and a new main entrance to the building was created.

The ambience of the space was dramatically improved through the use of full-height glazing, in lieu of the original solid partitions, and by combining and opening small cellular spaces into larger open-plan areas. These spaces can be expanded or contracted by adding or removing partitions to accommodate future needs.

Client
Size
3,700 m2
Completion
2006

Images

Drawings

Map

Related Projects

Nearby Projects