ID:SR   BBC North   BBC
ListThumbsSlide Show
Image 1 2 3 4 5 6 7 > Thumbs
Down UpDescription
BBC
Completion 2011
Size 35,000 m2

The design of the BBC's new home in the North started with ID:SR and a BBC working group thinking about how they could create a workplace that’s a thriving urban neighbourhood.

As the BBC began to plan the move of 2,300 posts to their new centre at MediaCityUK in Salford they commissioned ID:SR to design a new home for the corporation that would reflect the incredible creativity of its people and the content they create.

75stories.sheppardrobson.com/
Granny-s-attic-10

Applying their activity-driven design approach, ID:SR worked with the BBC to create a design solution that would allow them to work more effectively and creatively in less, more efficient space. BBC North offers a variety of work settings which properly reflect how each of its departments really works. By reimagining the office as a city, ID:SR has devised a new workplace which is amenity-centric rather than desk-centric, and which is enlivened by the way people share its spaces and amenities.

BBC North’s new home reflects the dynamism of the digital age: while it is global and hi-tech it is also authentic and local. Together we’ve created a media city - a home for creative people.