BBC North at MediaCityUK Salford, UK

The design of the BBC’s new home in the North started with ID:SR and a BBC working group thinking about how they could create a workplace that’s a thriving urban neighbourhood. BBC North captures the vibrancy of shared spaces and amenities found in cities, offering more choice in less space. Amenity-centric rather than desk-centric, the workplace supports agile working across a variety of desirable work settings tailored to a range of activities, whether holding a team meeting, making a phone call, editing content, having an informal catch up, tweeting or blogging. It even doubles as a studio space, providing the backdrop to a variety of broadcasts.

Client
  • BBC
Size
31,500 m2
Completion
2011
Awards
  • Frame Mooi Award - Shortlisted
  • AIT Awards - Winner
  • FX International Design Awards - Finalist
  • British Council for Offices - Winner
  • Mixology - Winner
BBC North at MediaCityUK
BBC North at MediaCityUK
BBC North at MediaCityUK
BBC North at MediaCityUK
BBC North at MediaCityUK
BBC North at MediaCityUK

Nearby Projects