University of Hull, Brynmor Jones Library, Hull, UK

The redevelopment and refurbishment of this prestigious library had the design intent of creating modern, exemplary facilities. The team is building upon the heritage and history of the Brynmor Jones Library, reaffirming its place at the heart of the student experience, and reinforcing the campus as a ‘people place’ - redefining the library as a dynamic focal point for university life.

The building consists of two main sections: the older Art Deco style entrance and front section and the newer extension completed in 1969, which consists of seven floors plus two basements.

Client
Size
16,000 m2
Completion
2015
Awards
  • RIBA - Winner
  • Hull Civic Society - Winner
  • RIBA - Winner
  • RIBA - Regional winner
  • RIBA - Regional winner

Images

Drawings

Map

Related Projects

Nearby Projects